5 elemes étrend
Színes, változatos, szezonális, személyre szabott
A jó étrend az egészséged alapja, ezért fontos foglalkoznod vele. Ennek azonban nem kell sem bonyolultnak, sem pedig drágának lennie. Ráadásul lehet nagyon finom és változatos. Egyszerű önismereti 5 elemes módszerekkel, az alkatodhoz és életviteledhez illő étrendet tudsz kialakítani.
Miért 5 elemes étrend?
Az 5 elem a kínai gyógyászat diagnosztikai és terápiás módszere. Az 5 elem alapjainak megismerésével könnyedén személyre szabottá és szezonálissá teheted az étrendedet. Az 5 elem egy logikus, a nyugati ember számára is könnyen érhető analógiarendszer, segít a választásaidban, mert megmutatja, hogy mikor, mit és miért egyél vagy ne egyél.
5 elemes receptek
5 elemes tudástár
5 elem magazin
Szezonális étrend és életmód az évkörön
12 szám: havonta megjelenő, 962 oldalas online kiadvány
Az 5 elem magazin egy 12 részes, havonta megjelenő, összesen 962 oldalas online kiadvány. Végigvezet téged egy teljes éven a kínai gyógyászat és 5 elem szemszögéből. Havonta 18-20 recepttel, alapanyagok hatásainak ismertetőivel, az évszakok hatásainak tudatosításával segít téged abban, hogy szezonális, változatos, zöldségközpontú étrended legyen.
- Szezonális receptek
- Egész évben egészségesen 5 Elemes irányelvekkel
- Finom ételek gyorsan
- Előkészítési, tartósítási technikák
- Könnyen elő- és elkészíthető ételek a rohanó hétköznapokra
- Szezonális életmódtanácsok
- Gyógynövények évszakok és problémák szerint
- Alapanyagok hatásai szezonálisan
- Havi kínai asztrológiai elemzés
Szezonális Étrend Műhely
Személyes támogatás, videó- és receptár, tematikus étrendi webináriumok
Ha szeretnéd megérteni a miérteket, és sablon étrend helyett inkább a saját tested igényeire szabnád az étkezésedet, itt mindent megtalálsz egy helyen a személyre szabott étrendedhez.
- Folyamatosan frissülő 5 elemes anyagok, kereshető recepttár, mozaikkonyha videók
- Webináriumok fókusztémákkal és kérdezési lehetőséggel
- Csoportos étrendi tanácsadás minden hónapban
- Gyors és praktikus, színes, finom ételek, középpontban a zöldségekkel
- Pénztárcabarát konyha szezonális alapanyagokkal, hulladékcsökkentő, tárolási és tartósítási technikákkal
- Egyszerű és logikus irányelvek a kínai gyógyászat és a nyugati táplálkozástudomány kombinációjával
- Személyre szabott étrend a kínai gyógyászat logikus irányelvei és a tested visszajelzései alapján
- Saját igényeid merev szabályok helyett
Több energia szezonális étrenddel
Egyszerűsíts, és főzz jókat
ingyenes videósorozat
+ letölthető 5 Elemes PDF
Szeretnél szezonális étrendet? Jó lenne ha több energiád lenne, jókat ennél, és mégsem kellene sok időt tölteni a konyhában? Úgy érzed a főzés macerás? Nincs kedved órákig állni a konyhában?
Fedezd fel az 5 Elemes szezonális étrendben rejlő lehetőségeket, és kezdd el kialakítani a konyhádban.
5 elemes receptek
KARÁCSONYI GASZTROAJÁNDÉK ÖTLETEK + házi nutella mézzel
Minden évben szánok egy-két napot a karácsonyi ajándékok elkészítésére, és ezek szinte mindig gasztroajándékok: egy izgalmas fűszerkeverék, édes vagy sós snack, teakeverék mindig kerül a csomagba az éppen aktuális kedvenceink közül.
LEVELESKELBŐL CSIPSZ – egészséges csemege – 6 hozzávalóból 35 perc alatt
Nyugat-Európában és Amerikában az utóbbi években szuperfoodnak kiáltották ki, és nagyon divatos zöldség lett. Magyarországon még kevéssé ismert, bár egyre több termelő felismeri értékeit, így a termelői piacokon találkozhatunk vele.
HAL ÉDESKÖMÉNNYEL – miért és kinek jó a hal?
Ha van olyan, hogy mennyei párosítás, akkor a hal és az édeskömény mindenképpen ilyet. A receptben pontyot használtam, de valójában bármilyen halfilével elkészítheted, amit szeretsz. Jól illene ide például a harcsa is.
VASÁRNAPI HÚSLEVES, avagy jó-e húst enni vagy sem?
A vasárnapi húsleves egy remek hagyomány, amit érdemes tovább ápolni, és megtartani a heti étrendben. Kinek jó? Milyen húsbúl készüljön? Hogy hat a húsleves? Egyáltalán jó húst enni? – ezekre a kérdésekre válaszolok a blogbejegyzésben
MARRAKESH, avagy miért isznak édes mentateát a sivatagban?
A marokkói mentatea jól kifejezi, hogy a hagyományos ételek és italok mennyire tükrözik egy nép bölcsességét: egyszerre csípős a rengeteg mentától, enyhén keserű a zöldteától és édes a cukortól. A mentateáról és a marokkói konyha sajátosságai mellett Marrakesh lélegzetelállító palotáiról olvashatsz.
LEGGYORSABB PARADICSOMSZÓSZ – nyári sztár
Néhány hozzávaló kell csak hozzá: napon érett friss paradicsom, jó olivaolaj, pár perc, és kész is. A jó alapanyagok esszenciálisak ehhez az ételhez, mert itt aztán nincs hová bújni, hiszen csak néhány összetevővel dolgozunk.
5 elemes tudástár
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.