5 elemes
étrend

ZÖLDSÉGEK TÁROLÁSA ÉS FRISSEN TARTÁSA – nincs többé fonnyadt és elfelejtett zöldség

Tavasszal minden életre kel, ami egyfajta évről-évre megtörténő újjászületés, egy új ciklus kezdete. Ilyenkor minden kicsit felpezsdül, csicseregni kezdenek a madarak, kibújnak az első zöldek a földből, a nap sugarai pedig egyre melegebbek. Az idő ezzel együtt is változékony ilyenkor, és a szél meglepően furfangosan tud behatolni minden résen. Légy te is résen emiatt!

TAVASZI SZÉL VIZET ÁRASZT… – tavaszi szezonális étrend- és életmódtanácsok

Tavasszal minden életre kel, ami egyfajta évről-évre megtörténő újjászületés, egy új ciklus kezdete. Ilyenkor minden kicsit felpezsdül, csicseregni kezdenek a madarak, kibújnak az első zöldek a földből, a nap sugarai pedig egyre melegebbek. Az idő ezzel együtt is változékony ilyenkor, és a szél meglepően furfangosan tud behatolni minden résen. Légy te is résen emiatt!

KRÉMES KUKORICAKÁSA ZÖLDEKKEL ÉS KECSKESAJTTAL – gyors, egyszerű, színes

Ezt a receptet azért szeretjük nagyon, mert bármelyik étkezésre bevetheted: reggelire, ebédre vagy vacsorára egyaránt pazar. Ráadásul gyorsan elkészül, és dobozolhatod is, ha másnap munkahelyi ebédként vinnéd magaddal.

KÍNAI ASZTROLÓGIA 2022 DECEMBER – Felkavaró áradás

Különleges találkozások ideje lehet, a Patkány és a Bivaly vonzzák egymást. Egyszerre keltenek bizalmat egymásban, ugyanakkor meg is mérettetik a bizalmat: hajlamosíthatnak kételyekre, színfalak mögötti kapcsolati zűrökre. Tűz jegyekre van szükség, hogy a Fém megmunkálhatóvá váljon, de a tél közepén ez az erő nem hatásos, így ha nem kezdenek vele valamit, ha nem veszik használatba, a Fém hajlamos berozsdálni.

PÓRÉHAGYMA ÉS KRUMPLI – leves, köret, főétel, reggeli-alap

A hétköznapok jó étrendje sokszor kihívást jelent, pedig egy kis előkészítéssel tápláló és színes ételek készíthetőek a legegyszerűbb alapanyagokból is. Mi a hétköznapok jó étrendjét a mozaikkonyhával oldjuk meg, ami mozgásteret ad az ízlésednek és a kreativitásodnak, de mindeközben irányelveket, recepteket és tudást is biztosít. Így nem maradsz magadra és van egy keretrendszer, amiben könnyen tudsz navigálni.

TÖBB ENERGIA, JOBB ANYAGCSERE ÉS NYUGALOM – a helyes légzés nyugati nézőpontból és a kínai gyógyászat szemszögéből

Egyre több szakértő, orvos és terapeuta foglalkozik a helyes légzés élettani szerepével. Egyértelműen azt mutatják az utóbbi évtizedek kiterjedt kutatásai, hogy az régi kultúrák hagyományos módszerei – jóga, csikung, tájcsi, meditáció – nem véletlenül tekintették a helyes légzés elsajátítását alapvető fontosságúnak a gyakorlás kezdeti fázisában.

SALÁTALEVES ÉS SALÁTAFŐZELÉK – 30 perc alatt

A salátaleves és a salátafőzelék furán hangozhat első hallásra, pedig a magyar konyha egyik régi étele, ami nagyanyáink tavaszi és nyári asztalán rendszeresen szerepelt. Nyáron sokszor savanyított tejtermékkel habarják.

TÚRÓTORTA KÖLESBŐL GYÜMÖLCSÖKKEL – a kedvenc sütink

Ezt a sütit egy ukrán túrótorta alapján fejlesztettem ki, és a túró helyett főtt köles kerül bele. Én a kölest főzés előtt 5 napig fermentálni szoktam, és így megsavanyodik, és megfőzve a túró savanykás ízét hozza.

KÍNAI KEL PIKÁNS SZÓSZBAN – 6 összetevőből 20 perc alatt

A kínai kel semleges-frissítő hatású zöldség, mely táplálja a testnedveket, kivezeti a hőséget. A hatása miatt igazán szuper zöldség a nyári időszakban. Ha enyhén csípős szósszal kombinálod, akkor esős, párás időben támogatod a tested, illetve így a Vastagbél működését serkented.

ZÖLD LEVELESEK GYÖMBÉRMÁRTÁSBAN – gyorsan és egyszerűen

Tavasz van, ráadásul most a változékonyabb fajtából. Nem kevés bizonytalansággal az életünkben – tegyük még ezt is hozzá. Ilyenkor különösen érdemes odafigyelni az étrendünkre, ami alapot ad, stabilitást teremt.

Pin It on Pinterest

Share This