ZÖLDSÉGEK TÁROLÁSA ÉS FRISSEN TARTÁSA – nincs többé fonnyadt és elfelejtett zöldség

2023. május 19. | Blog

KEVESEBB FONNYADT ZÖLDSÉG A HŰTŐDBEN, TÖBB FRISS ZÖLDSÉG A TÁNYÉRODON

Nem csupán kevesebb fonnyadt és elfelejtett zöldséged lesz így a hűtőben, hanem sokkal több zöldséget is fogsz enni. Egyszerűen azért, mert elő vannak készítve a zöldségeid, és csak elő kell kapni, és megpárolni. Sokszor ugyanis az akadályoz minket a zöldségek felhasználásában, hogy még át kell mosni, megtisztítani, felaprítani – máris elment vele 15 perc, és még sehol az étel, te pedig farkaséhes vagy… Na, így valóban könnyebb a vajas kenyérhez nyúlni.

KÉSZÍTSD ELŐ, TÁROLD JÓL, HASZNÁLD FEL

Ha elő vannak készítve a zöldségeid, akkor ugyanannyi idő megpárolni és ütni rá egy tojást, vagy levest készíteni belőle, mint kenni egy vajas kenyeret. Na jó, a vajas kenyér még mindig egyszerűbb és gyorsabb, de egy idő után azért elég unalmas…

Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, bevásárlás után szánj kb. 15-20 percet a zöldségeid elpakolására és előkészítésére. Megmutatom a videóban, hogy pakold el a zöldségeidet, zöldfűszereidet, illetve hogyan készítsd elő őket, hogy pár perc alatt készülhessen belőle tápláló reggeli, ebéd vagy vacsora.

5 Elem magazin!

Szezonális étrend, irányelvek, alapanyagok hatásai és felhasználása

 

Egészséges életmód szezonálisan

Pin It on Pinterest

Share This