Belső iránytű
8 hetes csikung alaptanfolyam nőknek - élő program
Fizikai stabilitás - Érzelmi egyensúly - Kapcsolódás a belső hangodhoz
Nap
:
Óra
:
Perc
:
Mp


Nyári levesezés
7 recept + nyári étrend 5 Elemesen
Nyáron könnyű, frissítő, mégis tápláló és finom ételekre vágyunk. A levesek sokszor inkább a hidegebb évszakokban ugranak be megoldásként, pedig a magyar konyha rengeteg frissítő nyári levese a meleg napokon is remek megoldás egy könnyű nyári étkezésre.
5 elemes receptek
KARÁCSONYI GASZTROAJÁNDÉK ÖTLETEK + házi nutella mézzel
Minden évben szánok egy-két napot a karácsonyi ajándékok elkészítésére, és ezek szinte mindig gasztroajándékok: egy izgalmas fűszerkeverék, édes vagy sós snack, teakeverék mindig kerül a csomagba az éppen aktuális kedvenceink közül.
LEVELESKELBŐL CSIPSZ – egészséges csemege – 6 hozzávalóból 35 perc alatt
Nyugat-Európában és Amerikában az utóbbi években szuperfoodnak kiáltották ki, és nagyon divatos zöldség lett. Magyarországon még kevéssé ismert, bár egyre több termelő felismeri értékeit, így a termelői piacokon találkozhatunk vele.
HAL ÉDESKÖMÉNNYEL – miért és kinek jó a hal?
Ha van olyan, hogy mennyei párosítás, akkor a hal és az édeskömény mindenképpen ilyet. A receptben pontyot használtam, de valójában bármilyen halfilével elkészítheted, amit szeretsz. Jól illene ide például a harcsa is.
VASÁRNAPI HÚSLEVES, avagy jó-e húst enni vagy sem?
A vasárnapi húsleves egy remek hagyomány, amit érdemes tovább ápolni, és megtartani a heti étrendben. Kinek jó? Milyen húsbúl készüljön? Hogy hat a húsleves? Egyáltalán jó húst enni? – ezekre a kérdésekre válaszolok a blogbejegyzésben
MARRAKESH, avagy miért isznak édes mentateát a sivatagban?
A marokkói mentatea jól kifejezi, hogy a hagyományos ételek és italok mennyire tükrözik egy nép bölcsességét: egyszerre csípős a rengeteg mentától, enyhén keserű a zöldteától és édes a cukortól. A mentateáról és a marokkói konyha sajátosságai mellett Marrakesh lélegzetelállító palotáiról olvashatsz.
LEGGYORSABB PARADICSOMSZÓSZ – nyári sztár
Néhány hozzávaló kell csak hozzá: napon érett friss paradicsom, jó olivaolaj, pár perc, és kész is. A jó alapanyagok esszenciálisak ehhez az ételhez, mert itt aztán nincs hová bújni, hiszen csak néhány összetevővel dolgozunk.
KÖLESGOFRI – gyerekek kedvence
A kölesliszttel készült gofri jól harmonizál a nyári gyümölcsökkel, a tésztáját pedig bárhogy variálhatod. A gofri azért is remek, mert nem csak reggelire jó, hanem szuperül elő lehet készíteni, és így gyorsan varázsolhatsz belőle tízórait vagy uzsonnát is.
TISZTÍTOTT VAJ, GHEE, BARNÍTOTT VAJ – 1 hozzávaló 50 perc alatt
A ghee (ejtsd: gí) egy Indiában gyakran használt alapanyag. Tiszta zsír, amit úgy érnek el, hogy a vajból kisütik a fehérjét, és elpárologtatják a vizet. Így egy olyan zsírtadékot kapunk, ami magas hőfokra hevíthető, hűtés nélkül is eláll, és rendkívül tápláló, így nekünk is érdemes vele foglalkoznunk.
HAJDINÁBÓL PIZZA, LEPÉNY, SZENDVICS gluténmentesen
Ezen a héten többször készült ez a hajdinalepény, amit pizzaként feltétekkel tálaltam. A pizza így egy ropogós tésztát kapott, tehát semmiképpen ne a pihepuha kelt pizzatésztára számítsatok. Másnap reggel készült egy újabb adag, ennek egyik fele lepényként szolgált paradicsomos tojás mellé.
5 elemes tudástár
HOGYAN ÉLJÜK TÚL A HÚSVÉTI MEGRAKOTT ASZTALOKAT?
A nagyevős ünnepek előtt – karácsony, húsvét – mindig sokan kérdezik, hogy milyen trükkökkel lehet megvalósítani, hogy ilyenkor is nagyjából rendben legyen az emésztésünk, mégse sértsük meg a sokat készülő családot azzal, hogy szinte semmit nem eszünk. Ez nem egy könnyű dolog, nekem is okoz némi fejtörést néha, de időközben van néhány trükköm, ami egészen jól működik.
EGÉSZSÉGES ÉTREND A HÉTKÖZNAPOKBAN
A tavaszt köszöntő évindító tisztítókúra lezárásaképpen két dologgal készültem. Egyrészt 8 pontban összefoglaltam, hogy mit érdemes megtartani a hétköznapokra az elmúlt egy hétből, melyek mindegyik egyszerű és igazából magától értetődő. Mégsem mindig csináljuk.