Belső iránytű
8 hetes csikung alaptanfolyam nőknek - élő program
Fizikai stabilitás - Érzelmi egyensúly - Kapcsolódás a belső hangodhoz
Nap
:
Óra
:
Perc
:
Mp


Nyári levesezés
7 recept + nyári étrend 5 Elemesen
Nyáron könnyű, frissítő, mégis tápláló és finom ételekre vágyunk. A levesek sokszor inkább a hidegebb évszakokban ugranak be megoldásként, pedig a magyar konyha rengeteg frissítő nyári levese a meleg napokon is remek megoldás egy könnyű nyári étkezésre.
5 elemes receptek
TÖLTÖTT KARALÁBÉ-VARIÁCIÓK – 8 hozzávaló, 50 perc alatt
A töltelékek között egy gombás és egy fűszeres rizses variációt adtam meg. Ha a fűszeres rizsbe sajt helyett sörélesztőpelyhet is keverhetsz. Készíthetsz húsos változatot is, ebben az esetben a gombás tölteléket vedd alapul, és a gomba helyett 10 dkg darált húst használj.
SÜLT REBARBARA VANÍLIAKRÉMMEL – 4+5 hozzávalóból 75 perc alatt
A rebarbara számomra a tavasz egyik nagy sztárja. Divatos növénynek tűnik, de talán csak azért, mert nem mindenhol lehet kapni. Anyukám elbeszélései szerint a dédnagymama kertjében mindig volt rebarbara, és leginkább, süteményt, kompótot vagy lekvárt készített belőle.
ZEROWASTE ZÖLDSÉGALAPLÉ – zöldséghulladékokból 10 perc előkészítéssel
Van komposztunk, de nem minden zöldséghulladékot öntünk rá. A zöldséghulladék egy részét felhasználjuk, mégpedig levest főzünk belőle. Van egy tálka a hűtőben, amiben a hét során azokat a zöldséghulladékokat gyűjtögetjük, amik egy alaplében jól éreznék magukat…
GABONAPALACSINTA ZÖLDEKKEL – 5 összetevőből 15 perc alatt
Sokféle variációban tálalhatod a gabonapalacsintát: reggelire tojással és salátával, ebédre füstölt hallal vagy kecskesajttal és párolt zöldséggel. Ráadásul előre kikavarható egy nagyobb adag belőle, ami egy üvegben tárolva 2 napig eláll a hűtőben.
SZÓSZ VAGY KRÉMLEVES, ZÖLD LEVELES ZÖLDSÉGEKBŐL – 7 hozzávalóból, 30 perc alatt
A zöld leveles zöldségek egyrészt a magas klorofill, az ásványianyag- és vitamintartalmuk miatt nagyon hasznosak tavasszal a kiéhezett szervezetünk számára, másrészt azonban az ízük miatt is.
ZÖLD MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA PIRÍTOTT MÁJJAL – 12 összetevőből 45 perc alatt
Mindig fontos, hogy magas tápanyagtartalmú ételeket együnk, amikor pedig az immunrendszerünk egészségéről vagy az emésztés harmonizálásáról van szó, akkor pedig elengedhetetlen, hogy igyekezzünk az üres kalóriák helyett igazán tápláló ételeket magunkhoz venni.
SÓS ZABKÁSA – 10 összetevőből 15 perc alatt
A kásareggelik egyre népszerűbbek, ami bizonyára annak köszönhető, hogy egészen változatos kreációk készíthetőek el gyorsan és színesen. A legtöbben édesen eszik a kásákat, pedig hagyományosan a kásákat régen elsősorban sósan készítették és ették azokban a régiókban, ahol hagyománya van a zabkásának.
DIÓS CÉKLAPÁSTÉTOM – 8 összetevőből 90 perc alatt
Megint bebizonyosodott, hogy a hagyományos receptek ízharmóniája elképesztő, és ha elkezdjük az 5 Elem mentén vizsgálni, akkor ez érthető is. Egy grúz céklapástétomról van szó, amit a karácsonyi asztalon sült kacsamell köreteként tudnék leginkább elképzelni.
FÜSTÖLTHAL-FASÍRT – 7 összetevőből 55 perc alatt
A füstölt hal nagyon praktikus, mert hetekig eláll, így be lehet tárazni belőle, és amikor hirtelen tanácstalan vagy, hogy mit is kellene főzni, gyorsan varázsolható belőle valami különlegesség.
5 elemes tudástár
TUDATOSSÁG INTERJÚ 3.: Borogdai Bea, Dynamo Bake & Bike
Borogdai Bea kávézója különleges hely: a gondosan elkészített sütik, teák, kávék mellett biciklik várják a kalandra vágyókat a Dynamo Bake & Bike kávézó-sütizőben. Beával a tudatosságról, a sütésről, a hétköznapi rutinokról, az étrendjéről és még sok minden másról beszélgettem.
ÉVKEZDÉS TUDATOSAN: Kell egy terv!
Az újévi fogadalmak azokat a vágyainkat fogalmazzák meg, amelyeket valóban szeretnénk elérni, és nem azért nem valósulnak meg, mert túlságosan gyengék vagyunk, vagy netán nincs elég kitartásunk és akaraterőnk. Sokkal inkább az a probléma, hogy NINCS TERVED.
TUDATOSSÁG INTERJÚ 2.: Nemes Iringó, The Sorting Bags
Nemes Iringóval beszélgettem a Tudatosság-interjúk sorozatban, akiben néhány évvel ezelőtt megszületett az igény, hogy egyszerűbb életet éljen, kevesebb szemét legyen a háztartásban, és jobban odafigyeljen a környezetére.
KARÁCSONYI AJÁNDÉK ÖTLETEK 2018. – mit vennék és mit kapnék szívesen
Hasznos, szép és tudatos gasztoajándék ötletek magyar tervezőktől, és néhány aktuális kedvenc szakácskönyv, amit én magam is kértem a Jézuskától.
TUDATOSSÁG INTERJÚ 1.: Kondora Dóri Szatyor Egyesület
A Szatyor Egyesületben dolgozom, ahol a küldetésünk, hogy mind többen legyünk környezettudatosak: kis lépéseket megtéve, együtt. A táplálkozás mindig fontos volt az életemben, felelősséget érzek a szeretteimért és magamért is, ha arról van szó, mit eszünk.
5 ELEM, 4 ÉVSZAK, és ami köztük van
Ritkán szoktam az 5 Elemről írni a blogon, mert nem könnyű egyszerűen beszélni róla. Közben pedig azzal szembesülök, hogy anyukám nem érti, hogy mit csinálok. Egy nagyon összetett rendszerről van szó, amiről mostanra már egész könyvtáram van.
MIÉRT ÖRÖMFORRÁS AZ EVÉS?: Az ízek szerepe
VIDEÓ – Miért örömforrás az evés? Az ízek miat! Az ízek szerepe az étrendünkben.
NAPI RUTIN: Hogy nézzen ki az étrended?
VIDEÓ – 2-5 perces videókban egy-egy étkezéssel foglalkozom, és magyarázom, hogy mire érdemes odafigyelni egy napi ritmus kialakításánál. +infogarfika
REGGELIZZ TAVASSZAL IS MELEGET: alapanyagok, fűszerek, ételek
VIDEÓ – De miben különbözik a téli és a tavaszi meleg reggeli? Milyen alapanyagokat érdemes használni? Mit jó enni ilyenkor? Mit mivel hasznos kombinálni?