NAPI RUTIN: Hogy nézzen ki az étrended?

2018. június 29. | Blog

Sokszor merül fel a kérdés tanfolyamokon és tanácsadások alkalmával, hogy mit jó enni a különböző napszakokban. A kérdéskört igyekeztem alaposan körbejárni egy videósorozatban: 2-5 perces videókban egy-egy étkezéssel foglakozom, és magyarázom, hogy mire érdemes odafigyelni. A videósorozathoz készítettünk egy infografikát is, amin röviden összefoglaltam a legfontosabb információkat az adott napszakkal kapcsolatban.

A napi rutin kialakítása, a rendszeres étkezés nagyon fontos az egészséges emésztéshez. Nem arról van szó, hogy mindig pontban 12-kor kell ebédelni, hanem sokkal inkább arról, hogy reggelizz, ebédelj és vacsorázz:

  1. reggelizz, mielőtt elmész otthonról + mielőtt kávézol; a reggelid legyen tápláló és szezonális.
  2. ebédelj nyugodtan, ami legyen szezonális, főtt és legyen benne valamilyen formában fehérje
  3. vacsorázz könnyűt, hogy jól tudj aludni

 

Nem csak a főétkezések e alapvető szabályait magyarázom el bővebben a videókban - amik rövidek, 2-5 percesek -, hanem az ébredés utáni folyadékról, a főétkezések közötti étkezésekről, és a sport szerepéről is lesz szó. Készítettünk a videósorozathoz egy infografikát is, amiben röviden összefoglaltam azokat az infókat, amikről a videókban beszélek.

Az infógrafikát az alábbi linkre kattintva tudod letölteni. Regisztráció után kapsz egy levelet egy linkkel, ahonnan le tudod tölteni a PDF-ként elmentett, nyomtatható képet, és ugyanebben a levélben találod a videósorozat további részeihez a linket.

INFÓGRAFIKA A NAPI RUTINHOZ: támpontok étrendem harmonikus összeállításához
+ VIDEÓSOROZAT magyarázatokkal

HA ÉRDEKESNEK ÉS HASZNOSNAK TALÁLTAD A CIKKET, OSZD MEG A BARÁTAIDDAL, CSALÁDODDAL, HOGY ŐK IS TANULJANAK ÉS FEJLŐDJENEK.

Pin It on Pinterest

Share This