5 elemes étrend
Színes, változatos, szezonális, személyre szabott
A jó étrend az egészséged alapja, ezért fontos foglalkoznod vele. Ennek azonban nem kell sem bonyolultnak, sem pedig drágának lennie. Ráadásul lehet nagyon finom és változatos. Egyszerű önismereti 5 elemes módszerekkel, az alkatodhoz és életviteledhez illő étrendet tudsz kialakítani.
Miért 5 elemes étrend?
Az 5 elem a kínai gyógyászat diagnosztikai és terápiás módszere. Az 5 elem alapjainak megismerésével könnyedén személyre szabottá és szezonálissá teheted az étrendedet. Az 5 elem egy logikus, a nyugati ember számára is könnyen érhető analógiarendszer, segít a választásaidban, mert megmutatja, hogy mikor, mit és miért egyél vagy ne egyél.
5 elemes receptek
5 elemes tudástár
5 elem magazin
Szezonális étrend és életmód az évkörön
12 szám: havonta megjelenő, 962 oldalas online kiadvány

Az 5 elem magazin egy 12 részes, havonta megjelenő, összesen 962 oldalas online kiadvány. Végigvezet téged egy teljes éven a kínai gyógyászat és 5 elem szemszögéből. Havonta 18-20 recepttel, alapanyagok hatásainak ismertetőivel, az évszakok hatásainak tudatosításával segít téged abban, hogy szezonális, változatos, zöldségközpontú étrended legyen.
- Szezonális receptek
- Egész évben egészségesen 5 Elemes irányelvekkel
- Finom ételek gyorsan
- Előkészítési, tartósítási technikák
- Könnyen elő- és elkészíthető ételek a rohanó hétköznapokra
- Szezonális életmódtanácsok
- Gyógynövények évszakok és problémák szerint
- Alapanyagok hatásai szezonálisan
- Havi kínai asztrológiai elemzés
Szezonális Étrend Műhely
Személyes támogatás, videó- és receptár, tematikus étrendi webináriumok

Ha szeretnéd megérteni a miérteket, és sablon étrend helyett inkább a saját tested igényeire szabnád az étkezésedet, itt mindent megtalálsz egy helyen a személyre szabott étrendedhez.
- Folyamatosan frissülő 5 elemes anyagok, kereshető recepttár, mozaikkonyha videók
- Webináriumok fókusztémákkal és kérdezési lehetőséggel
- Csoportos étrendi tanácsadás minden hónapban
- Gyors és praktikus, színes, finom ételek, középpontban a zöldségekkel
- Pénztárcabarát konyha szezonális alapanyagokkal, hulladékcsökkentő, tárolási és tartósítási technikákkal
- Egyszerű és logikus irányelvek a kínai gyógyászat és a nyugati táplálkozástudomány kombinációjával
- Személyre szabott étrend a kínai gyógyászat logikus irányelvei és a tested visszajelzései alapján
- Saját igényeid merev szabályok helyett
Több energia szezonális étrenddel
Egyszerűsíts, és főzz jókat
ingyenes videósorozat
+ letölthető 5 Elemes PDF
Szeretnél szezonális étrendet? Jó lenne ha több energiád lenne, jókat ennél, és mégsem kellene sok időt tölteni a konyhában? Úgy érzed a főzés macerás? Nincs kedved órákig állni a konyhában?
Fedezd fel az 5 Elemes szezonális étrendben rejlő lehetőségeket, és kezdd el kialakítani a konyhádban.
5 elemes receptek
MENTÁS BORSÓFASÍRT – 7 hozzávalóból 25 perc alatt
Szinte minden zöldséget imádok, de a borsó az egyik nagy kedvencem. Talán az anyukám fantasztikus borsólevese miatt, talán a neon zöld színe miatt, de az is lehet, hogy a színe és az édes íze együtt varázsol el annyira. Ezúttal borsófasírt készült belőle, de a bejegyzésben megosztom anyukám borsólevesének titkos összetevőjét is.
EPRES GYÜMÖLCSÖS MORZSÁS ÉDESSÉG – 9 hozzávaló – 45 perc alatt
Ez az a fajta édesség, ami bármilyen gyümölccsel nagyon jól működik, sőt a morzsa is variálható. Nincs benne cukor, mert az édes gyümölcsök miatt semmi szükség rá. Ha valaki mégis igényli, akkor csorgassunk rá neki mézet vagy juharszirupot. Mindezen jó tulajdonságai mellett pedig 10 perc alatt előkészíthető. Az egyedüli nehézsége, hogy nehéz kivárni, amíg kihűl. Pedig langyosan vagy hidegen sokkal finomabb…
TÖLTÖTT MÁNGOLD – 10 hozzávaló és 35 perc
Nagyon sokszor hallom ezt a kérdést: Mit kezdjek a mángolddal? Ezért gondoltam, hogy itt az ideje írni róla. Annál is inkább, mert bevallom én magam is ismerkedtem vele jó néhány évig, míg megtaláltam a kulcsot vagyis kulcsokat hozzá:
SAVANYÍTOTT RETEK, AVAGY FERMENTÁLÁS ALAPOK – 6 összetevőből 30 perc alatt
Számtalan angol és német nyelvű könyv és blog foglalkozik a fermentálás technikáival, és egy igazi kincsestár tűnik feltárulni a fermentálási technikák mögött. A fermentálás szó mögött pedig nem más bújuk meg, mint a sóval tartósítás ősi technikája, ami nálunk Közép-Kelet-Európában sokat használt technika.
MEDVEHAGYMA ÉS CSALÁN, a tavaszi étrendünk sztárjai
Az egyik legfontosabb és legérdekesebb zöldségnövény tavasszal a csalán, amit mostanra szinte elfelejtettünk használni. Ehhez adok most tippeket és recepteket, és alaposan körbejárjuk, hogy miért is fontos és érdemes ilyenkor csalánt enni, illetve kinek és miért érdemes vigyáznia a medvehagyma fogyasztásakor.
CSOKIS-DIÓS KALÁCS KOVÁSSZAL – 3 óra + kelesztés
Mivel ősz óta folyamatosan a kovásszal kísérletezek, és egyszerűen szerelmes lettem a kovász misztériumába, mi is készülhetett volna más, mint kovásszal kelesztett kalács. Ha van élő kovászunk, akkor nem bonyolultabb a folyamat mint élesztővel. Tényleg nem!
5 elemes tudástár
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.