Belső iránytű
8 hetes csikung alaptanfolyam nőknek - élő program
Fizikai stabilitás - Érzelmi egyensúly - Kapcsolódás a belső hangodhoz
Nap
:
Óra
:
Perc
:
Mp


Nyári levesezés
7 recept + nyári étrend 5 Elemesen
Nyáron könnyű, frissítő, mégis tápláló és finom ételekre vágyunk. A levesek sokszor inkább a hidegebb évszakokban ugranak be megoldásként, pedig a magyar konyha rengeteg frissítő nyári levese a meleg napokon is remek megoldás egy könnyű nyári étkezésre.
5 elemes receptek
ZABKEKSZ CUKOR NÉLKÜL – 30 perc alatt 6 hozzávalóból
Az édes íz harmonizál és táplál, ez azonban csak a természetesen édes ízű alapanyagokra igaz: édesburgonya, sütőtök, gyökérzöldségek, levesek, húsok, gyümölcsök. Most egy fenomenális zabkeksz receptet készítettem, amiben csak gyümölcsök vannak.
ALMÁBÓL ÉDESÍTŐSZER, PUDING ÉS TEA – no waste almaszósz – 2 hozzávalóból 30 perc alatt
Veled is előfordult már, hogy elkezdett fonnyadni az alma a pulton? Vagy esetleg kaptál egy nagy rekesszel, és hirtelen nem tudtad hová tenni? Na, az ilyen esetekben szoktam almaszószt készíteni!
VIVIEN A KONYHÁBAN és a kedvenc zöldséges halleves
Szeretnék bemutatni nektek egy igazi megvalósítót. A semmiből bukkant fel Vivien, és egyszer csak elkezdte ontani magából a blogról és az 5 Elem magazinból megfőzött ételekről készített gyönyörűbbnél gyönyörűbb képeit. Kíváncsi lettem rá, hogy ki ő, és miért szeret ennyire a blogról és a magazinból főzni. Kedvenc zöldséges hallevesét is megosztjuk.
NYOLC KINCS KÁSA – 10 hozzávalóból 10 perc alatt
A tápláló meleg reggeli minden évszakban fontos eleme az étrendünknek, minél hidegebb lesz az idő, annál inkább érdemes erre még inkább odafigyelni. A kásák sokak számára jelentenek jó alternatívát.
SÜLT PATISSZON PIROS PESZTÓVAL – 3+5 összetevő és 3+10 perc előkészítés
A patisszon és minden más sült vagy párolt zöldség enyhe, semleges ízű, így valamilyen karakteresebb szószt kíván. Az édeskés, semleges ízű patisszon mellé egy piros pesztót készítettem aszalt paradicsomból és napraforgómagból, de friss édes, érett paradicsomból is készülhet.
NYÁRI RIZSLAP TEKERCS – 30 perc alatt akár vendégeknek is
Egy igazi partfogás, amit a gyerekek is nagyon élveznek. Mi általában nem előre készítjük el, hanem a hozzávalókat és a mártogatóst kitesszük az asztalra, és mindenki magának tölti meg a rizslapokat. Egyszer kell csak ráérezni a rizslapok töltésére, és menni fog. Vendégek imádják…
SÜLT BARACK KÓKUSSZAL – 6 hozzávalóból 25 perc alatt
Kiemelt szerepe van a baracknak az ázsiai mitológiában: az istenek eledeleként tisztelik, a hosszú élet gyümölcsének tartják, és az örök fiatalság egyik titkát tulajdonítják neki. Hamvas és üde lesz a bőrünk, ha az őszibarack összezúzott húsát arcpakolásként használjuk.
FRISSÍTŐ CUKKINILEVES – 8 hozzávalóból 20 perc alatt
A cukkinileves színes, üde, friss és nagyon finom. Egyértelműen az egyik kedvenc levesem nyáron. Gyakran esszük ezt a levest főételként ebédre rizzsel, magokkal és zöldfűszerekkel, mert tápláló, könnyű nyári ebéd, ami nem csak éhség ellen jó, hanem még a szomjadat is oltja.
ZÖLDSÉGES PITE – 11 hozzávaló – 80 perc alatt
A zöldséges pite szerintem az egyike azoknak az ételeknek, amely rendszeresen visszatér a konyhánkban. Télen gyökérzöldségekkel vagy sütőtökkel töltöm meg, tavasztól pedig zöld leveles zöldségeket párolok bele. Most sóskával és spenóttal is készült. Vajon melyik nyert a versenyben?
5 elemes tudástár
A MÁJ EGÉSZSÉGE, avagy hogy valósítsuk meg az álmainkat
A célkitűzések és fogadalmak kapcsán sok helyről halljuk, hogy a képek szerepe mennyire fontos. Az elménk ugyanis képekkel tud leginkább azonosulni. Az álmainkat és vágyainkat legtöbbször képekként fogalmazzuk meg saját magunk számára, a képeket pedig látjuk – a lelki szemeink előtt.
HOGY CSINÁLOM? 1.: Mese a hűtőről, ami segít 5 perc alatt elkészíteni az ebédemet
Mi a legnagyobb kihívásod a táplálkozás szempontjából? Mi megy nehezen? Miben akadsz el? A legújabb blogbejegyzésben ebben szeretnék segíteni, és 5 trükk mellett sok ötletet osztok meg a zökkenőmentes hétköznapok érdekében.
KENYÉR: Mindennapi kenyerünk hatása…
A kenyér hatása különös, mert a kávéhoz hasonlóan kettős: szárít és nedvességet halmoz fel egyszerre. Minden lisztté őrölt alapanyag nehezen emészthető – a búzalisztre ez fokozottan igaz –, ezért hajlamos lerakódásokat képezni, és nyálkaként megjelenni.
ARÁNYOK ÉS SZABÁLYOK: Ősszel és télen tényleg ne egyek semmi nyerset???
Workshopokon és tanfolyamokon nagyon gyakran kapom ezeket a kérdéseket, és itt az ideje, hogy írjak róla: Mi legyen a hűtő alapanyagokkal és a salátákkal, nyers gyümölcsökkel ősszel és télen?
KINEK JÓk az olajos magok?: irányelvek, felhasználás, hatások
Az olajos magok elsősorban az őszi és téli étrendünk fontos alapanyagai. Abban tűnnek ki, hogy nagyon táplálóak, magas a zsír- és a fehérjetartalmuk.
ŐSZI ÉTREND: Nyár és tél között
Ebben a blogbejegyzésben az őszi időszak sajátosságairól lesz szó, különös tekintettel az őszi étrendre és az alapanyagokra. Ha figyelmesen elolvasod és betartod a tanácsokat, akkor az immunrendszered biztosan meghálálja, és sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy a tipikus őszi betegségek elkerülnek.
HŰTSD MAGAD ÍZEKKEL: Az ízek tudatos használata nyáron
A kínai felfogás szerint 5 alapíz van: a savanyú, keserű, édes és sós mellett a csípőset is ide sorolják. Az ízeknek ráadásul nem csupán az ízelés szempontjából tulajdonítanak nagy jelentőséget, hanem a testre gyakorolt hatása miatt is. A savanyú összehúz, a keserű kifelé vezet, az édes harmonizál, a csípős szétoszlat, a sós pedig felold illetve megköti a vizet.
HÚSVÉTI KALAUZ: Ötletek, tippek, receptek és javaslatok
A sonka, a tojás és a kalács elmaradhatatlan a húsvéti asztalról, hagyományosan a húsvéti ünneplés szerves részévé váltak. Nem emlegetjük ilyen kiemelten, de ugyanilyen fontos kiegészítő még hagyományosan a retek és a torma is.
ALLERGIASZEZON – muszáj ezt?
A pollenallergia tünetei a test intelligens védekező reakciói a pollenek ellen. A tüsszögés, a nyálkahártya megvastagodása, orrdugulás segítségével ugyanis a test igyekszik a testen kívül tartani a kártékonynak ítélt kórokozókat. Hiába is szeretném azt mondani, hogy a táplálkozással mindent meg lehet oldani, de nem.