Belső iránytű
8 hetes csikung alaptanfolyam nőknek - élő program
Fizikai stabilitás - Érzelmi egyensúly - Kapcsolódás a belső hangodhoz
Nap
:
Óra
:
Perc
:
Mp


Nyári levesezés
7 recept + nyári étrend 5 Elemesen
Nyáron könnyű, frissítő, mégis tápláló és finom ételekre vágyunk. A levesek sokszor inkább a hidegebb évszakokban ugranak be megoldásként, pedig a magyar konyha rengeteg frissítő nyári levese a meleg napokon is remek megoldás egy könnyű nyári étkezésre.
5 elemes receptek
SAVANYÍTOTT RETEK, AVAGY FERMENTÁLÁS ALAPOK – 6 összetevőből 30 perc alatt
Számtalan angol és német nyelvű könyv és blog foglalkozik a fermentálás technikáival, és egy igazi kincsestár tűnik feltárulni a fermentálási technikák mögött. A fermentálás szó mögött pedig nem más bújuk meg, mint a sóval tartósítás ősi technikája, ami nálunk Közép-Kelet-Európában sokat használt technika.
MEDVEHAGYMA ÉS CSALÁN, a tavaszi étrendünk sztárjai
Az egyik legfontosabb és legérdekesebb zöldségnövény tavasszal a csalán, amit mostanra szinte elfelejtettünk használni. Ehhez adok most tippeket és recepteket, és alaposan körbejárjuk, hogy miért is fontos és érdemes ilyenkor csalánt enni, illetve kinek és miért érdemes vigyáznia a medvehagyma fogyasztásakor.
CSOKIS-DIÓS KALÁCS KOVÁSSZAL – 3 óra + kelesztés
Mivel ősz óta folyamatosan a kovásszal kísérletezek, és egyszerűen szerelmes lettem a kovász misztériumába, mi is készülhetett volna más, mint kovásszal kelesztett kalács. Ha van élő kovászunk, akkor nem bonyolultabb a folyamat mint élesztővel. Tényleg nem!
TÁPLÁLÓ REGGELI 2. – Zöldségleves főtt barna-rizzsel
Egy korábbi posztban elkezdtem a tápláló reggelik összetételéről és formáiról írni, ezt a sorozatot szeretném most folytatni. Az első részben az jó emésztés és a reggeli kapcsolatáról volt szó, illetve a tápláló reggelik egy formáját mutattam be.
Hummusz párolt zöldségekkel
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: - 15 perc SÜTÉSI IDŐ: - 10-15 perc Recept nyomtatása Egész cikk nyomtatása A hummusz kezd mindennapi szereplővé válni sokak étrendjében, és sok nagy élelmiszerboltban már készen is...
TÁPLÁLÓ REGGELIK – Édes gabona-reggeli kölesből
Az édes gabona-reggeli egyre elterjedtebb. Sokan szeretik és fogyasztják is – talán a meleg reggeli e formájáról gondolják legtöbben, hogy egészséges. A gyermekek is szívesen megeszik általában, ezért az egész család számára alternatívát jelenthet – feltéve, ha tudunk édeset enni reggelire. Mindenféle variációban készíthetjük, nincs túl sok szabály, csak a fantáziánk szabhat határt a variációknak.
SAVANYÚ KÁPOSZTA – családi recept alapján -7 hozzávaló 2 óra alatt
Hagyományos családi recept alapján készítjük a savanyú káposztát anyukámmal. Amikor megkértem, hogy mutasson meg mindent, amire még emlékszik régről, nagyon lelkesen túrta elő a savanyú káposzta receptjét emlékei mélyéről és a nagymama-dédmama recepteskönyvéből.
KÖRTÉS SÜTEMÉNY – gluténmentes, mégis finom
Ebben az egyszerű kavart sütiben az az izgalmas, hogy a körték egyben kerülnek bele, ami remekül néz ki szeletelve. Mivel egyszerű, akár hétköznapi sütinek is megteszi. Közben azonban látványos is, így gyorsan elkészülő vendégváróként is bevetheted. A gluténmentes massza hajdinalisztből van, aminek erősebb ízét a tetejére kerülő csokimáz elfedi, így azok is szeretni fogják, akik nem rajonganak a hajdináért.
Csipkebogyó télre…
Gyönyörű az idő, és rengeteg a csipkebogyó. A teának szánt csipkebogyót az első fagyokig kell szedni, mert ilyenkor még kemény. Vágjuk ketté a csipkebogyót, szedjük ki a magját, szárítsuk ki, és télen használjuk sokat. Hogyan és miért? Erről alább olvashattok. De...
5 elemes tudástár
Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.