KENYÉR: Mindennapi kenyerünk hatása…

KENYÉR: Mindennapi kenyerünk hatása…

A kenyér hatása különös, mert a kávéhoz hasonlóan kettős: szárít és nedvességet halmoz fel egyszerre. Minden lisztté őrölt alapanyag nehezen emészthető – a búzalisztre ez fokozottan igaz –, ezért hajlamos lerakódásokat képezni, és nyálkaként megjelenni.

ŐSZI ÉTREND: Nyár és tél között

ŐSZI ÉTREND: Nyár és tél között

Ebben a blogbejegyzésben az őszi időszak sajátosságairól lesz szó, különös tekintettel az őszi étrendre és az alapanyagokra. Ha figyelmesen elolvasod és betartod a tanácsokat, akkor az immunrendszered biztosan meghálálja, és sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy a tipikus őszi betegségek elkerülnek.

HŰTSD MAGAD ÍZEKKEL: Az ízek tudatos használata nyáron

HŰTSD MAGAD ÍZEKKEL: Az ízek tudatos használata nyáron

A kínai felfogás szerint 5 alapíz van: a savanyú, keserű, édes és sós mellett a csípőset is ide sorolják. Az ízeknek ráadásul nem csupán az ízelés szempontjából tulajdonítanak nagy jelentőséget, hanem a testre gyakorolt hatása miatt is.  A savanyú összehúz, a keserű kifelé vezet, az édes harmonizál, a csípős szétoszlat, a sós pedig felold illetve megköti a vizet.

Pin It on Pinterest