VESÉK ERŐSÍTÉSE CSIKUNGGAL – 3 egyszerű gyakorlat (videó)

2021. november 26. | Csikung

A téli időszakban a hideg okozza a legtöbb problémát, ezért érdemes a test belső melegét táplálnunk minden lehetséges módon: az étrendünkkel belülről, meleg ruhákkal pedig kívülről védjük magunkat a téli hideg ellen.  Ez logikusnak tűnik, mégis sokszor elvétjük ezt a nagyon egyszerű alapelvet. Ki azért, mert nem ismeri az alapanyagok hőhatását, ki pedig azért, mert a divat úgy diktálja. A derék, a medencetájék, a térdek, az alhas és a lábak olyan testterületek, amelyek a Vesékhez tartoznak, ezért hideg időben rendszerint ezek kezdenek el fázni leghamarabb. Ezek azok a testtájékok, amelyeket leginkább védenünk kell a hideg ellen.

Az 5 Elem rendszerében minden Elemhez tartozik két fő szerv, amelyek az adott időszakban különösen érzékenyek a külső hatásokra. Télen, a Víz Elem időszakában ezek a szerveink a Vese és a Húgyhólyag. Nem meglepő tehát, ha a fent felsorolt, hidegre érzékeny testtájak – derék, medence, fenék, alhas, láb – a Vesék területéhez tartozó területeknek számítanak. Ezen kívül az arcon a szem alatti területet soroljuk még ide, így ha a szemeid alatti beesett, karikásak a szemeid, vagy ödémákat tapasztalsz a szemek alatt, akkor is gyanakodhatsz, hogy a veséid gyengébbek a kelleténél.

Megoldásképpen mindenképpen jó, ha többet pihensz, időben lefekszel, rendszeresen – lehetőleg naponta háromszor – meleget eszel, rendszeresen mozogsz valamit (de nem meríted ki magad), és odafigyelsz a határaidra. Fontos, hogy ne vállalj többet, mint amennyit erődből telik, mert ez meríti ki legjobban a veséidet.

VEGYÉL RÉSZT A 5 RÉSZES REGGELI CSIKUNG (QIGONG) GYAKORLÁSON!

5 részes videó sorozat
 

Induljon jól a nap! Csikung (qigong) reggeli gyakorlás

Pin It on Pinterest

Share This