ÉDES SZEZÁMGOLYÓK – 9 hozzávalóból 20 perc alatt

2015. május 17. | Receptek

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 5 perc
FŐZÉSI IDŐ: 15 perc

VEGÁN
GLUTÉNMENTES

Recept nyomtatása

Egész cikk nyomtatása

Szezámgolyók cukor nélkül, aszalt gyümölcsökkel - régóta kedvencünk. Nem csak szépek és finomak, remekül táplálják a Vért és a testnedveket, amely a nők számára kiemelkedően fontos.

5 Elem magazin!

Szezonális étrend, irányelvek, alapanyagok hatásai és felhasználása

 

Egészséges életmód szezonálisan

Recept nyomtatása

ÉDES SZEZÁMGOLYÓK

(kb. 25 db lesz belőle)

  • 10 dkg szezámmag (ha lehet nem hántolt) (Föld/Tűz)
  • 10 dkg fekete szezámmag (Tűz)
  • 1 ek méz (Föld)
  • ½ vaníliarúd kikapart magja vagy 1 tk vaníliakivonat (Fém)
  • 2 dkg mazsola(Föld)vagy aszalt meggy (Fa), apróra vágva
  • 2 dkg apróra vágott óriás/királydatolya, kimagozva és felaprítva (Föld) - ne legyen semmiképpen száraz, hanem kamagozás után inkább kenhető
  • 1 késhegynyi őrölt csillagánizs vagy fahéj  (Fém)
  • 5 db őrölt kardamom (Fém)
  • 2 ek citromlé (Fa)
  1. A szezámmagot pirítsunk meg szárazon egy serpenyőben. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg: ehhez közepes lángot és vastag falú serpenyőt használjunk, és kevergessünk. Kb. 5-6 perc alatt így alaposan át lehet pirítani.
  2. Őröljük meg: mák-, kávédaráló vagy egy mozsár megfelelő eszköz ehhez.
  3. Keverjünk össze, a mazsolát vagy aszalt meggyet (a meggy izgalmasabbá teszi), a datolyát, a fűszereket (kardamom, csillagánizs, vanília) a megőrölt szezámmaggal.
  4. Öntsük hozzá a citromlevet és tegyük bele a mézet. Jól dolgozzuk össze a masszát egy kanállal. Készítsünk belőle diónyi nagyságú golyókat, és forgassuk meg szezámmagban. Tároljuk hűtőben.

HA ÉRDEKESNEK ÉS HASZNOSNAK TALÁLTAD A CIKKET, OSZD MEG A BARÁTAIDDAL, CSALÁDODDAL, HOGY ŐK IS TANULJANAK ÉS FEJLŐDJENEK.

5 Elem magazin!

Szezonális étrend, irányelvek, alapanyagok hatásai és felhasználása

 

Egészséges életmód szezonálisan

Pin It on Pinterest

Share This