BESZÉLGETÉSEK VELÜNK – Csikungról (qigongról)

2021. június 30. | Csikung

Pár héttel korábban ujjongva beszéltem nektek arról, hogy végre eljött a pillanat, hogy az étrend mellett egyre inkább megmutathatjuk Nektek az 5 Elemhez kapcsolódó életmódot is. Számunkra ugyanis ez egy életszemlélet, egy életforma, ami a mindennapjainkat alapvetően befolyásolja.

Mindketten a tájcsi (Taiji) és a csikung (Qigong) gyakorláson keresztül találkoztunk az 5 Elemmel, és ez a két művészet a mai napig meghatározó szerepet tölt be az életünkben. Gábor több mint 20 éve tanít harcművészetet, tájcsit és csikungot 17 éve. Kevéssel azután találkoztunk egy edzésen, miután elkezdett tanítani, így a kapcsolatunkat is alapvetően meghatározta a kezdetektől fogva az 5 Elem közös útja. Engem a kezdetektől fogva lenyűgözött, hogy mennyire logikus ez a rendszer, és azonnal elkezdtem beépíteni a konyhai kalandjaimba. Hamar kiderült számomra, hogy az 5 Elem egy olyan kulcs lehet az életünkben, ami segít harmóniát teremteni: a tányérunkon és az életünk más területein egyaránt.

Most egy videót vettünk fel, amiben Gábor a csikungos élményeiről mesél: Miért kezdett el annak idején csikungozni? Milyen jótékony hatásait tapasztalta magán? Emellett a csikung különféle ágairól, a csikung sajátosságairól is beszélt. Külön öröm számunkra, hogy ebben a videóban végre bemutathatjuk Nektek legújabb munkatársunkat, Demény Luca Annát, akivel élőben még nem találkoztunk, viszont sok-sok órát átbeszélgettünk az elmúlt másfél hónapban. Már most olyan érzés mintha közeli barátunk lenne, rengeteget beszélgettünk ugyanis az értékrendről, a hivatásunkról, a céljainkról és terveinkről. Jóval fiatalabb nálunk Luca, a közös célok és jövőkép azonban nagyon szépen kezd összekovácsolni minket.

Hallgassátok meg Gábor történetét a csikunggal, és ismerkedjetek meg Lucával ebben a videóban. Eredetileg 20 percesre tervezték a videót, végül 40 percig beszélgettek, és a végén csak még több mondanivalójuk lett. Meg is beszélték, hogy ebből rendszert csinálunk, és indítunk egy podcastet hamarosan.

VEGYÉL RÉSZT A 5 RÉSZES REGGELI CSIKUNG (QIGONG) GYAKORLÁSON!

5 részes videó sorozat
 

Induljon jól a nap! Csikung (qigong) reggeli gyakorlás

Pin It on Pinterest

Share This