NYÁRI ÉTREND

2020. június 26. | Blog

Mindenfelé keresünk, hogy mi egészséges, és közben nem figyelünk magunkra és a természetre. Sokszor érzem azt, hogy pont a rendelkezésre álló rengeteg információ tett minket méginkább információéhessé. Valahogy elhittük, hogy az információ AZ igazság, és elfelejtettünk figyelni a természet örökérvényű törvényeire és a saját belső hangunkra.

Nekem az 5 Elem pont ezt a bizalmat és odafigyelést adta vissza: ha megfigyelem magam és a természetet, akkor logikusan ki tudom valójában következtetni, hogy mi az egészséges. Ha ez az alap, és erre építjük és eszerint szelektáljuk az információkat, akkor sokkal jobban tudjuk magunkra vonatkoztatni azt, amit tanulunk. Nézzük a nyári időszakot és a nyári étrendet! Lehet ez logikus? A magyar klimatikus viszonyok mellett a nyár száraz és meleg. Általában nagyon száraz és nagyon meleg – sokszor hőség van. A 2020-as év egy kicsit most más, hiszen nagyon sokat esett az eső eddig, de általában júliusban és augusztusban nagyon meleg és száraz idő szokott lenni. Induljunk ki ebből. Ezt a száraz és meleg időt jó ellensúlyozni a nyári étrendünkkel tehát: ellensúlyozni a szárazságot a testnedveinket tápláló étrenddel, a hőséget pedig frissítő hatású alapanyagokkal.

Az alábbi videóban a nyári étrendről beszélek. Részletesen elmondom, hogy milyen alapanyagok és ételek ellensúlyozzák a nyári száraz hőséget. Beszélek arról is, hogy milyen arányban jó nyers ételeket enni, illetve hogyan függ össze az alkati tulajdonságokkal, hogy a nyers ételek jók-e neked vagy sem.

Nagyon örülök neki, ha kommentben megírod, hogy mi a tapasztalatod a nyári étrenddel, de tehetsz fel kérdéseket is, illetve annak is nagyon örülök, ha leírod, hogy milyen témák érdekelnek, és miről szeretnél videót látni a közeljövőben.

5 Elem magazin!

Szezonális étrend, irányelvek, alapanyagok hatásai és felhasználása

 

Egészséges életmód szezonálisan

Pin It on Pinterest

Share This