MEGVALÓSÍTHATÓ ÉTREND GYERMEKEK MELLETT – beszélgetés Gelniczky Sárával

2020. december 15. | Interjú

Hol az ajándék?

Most nem a karácsonyra gondolok, hanem az élethelyzeteinkre. Különösen azokra, amikben valamilyen nehézséget élünk meg. Nekem nagyon sokat segít, ha megnézem az érem másik oldalát is, és felteszem magamnak a kérdést: Mit kaptam ebben a helyzetben? Mit tanulhatok belőle? Hol az ajándék?

A hétfőn volt egy telefonbeszélgetésem, amelyben nagyon jó volt felfedezni ezt a hozzáállást. Egy klubtagunk számolt be róla, hogy a férje eléggé megsínylette a vírusfertőzést, és még mindig nincs túl jól: fáradékony, nehezen lélegzik, köhécsel. Miközben beszámolt és étrendet egyeztettünk, kitért rá, hogy milyen fantasztikus volt a nehézségek közepette megtapasztalni a család összetartását, a köztük lévő szeretetet, melynek megtartó ereje a nehéz helyzetben is sok erőt adott nekik. Szívmelengető volt hallgatni a történetét, melyben az érem mindkét oldaláról beszélt: a nehézről, rosszról és a jóról, felemelőről.

Ugyanígy nagyon jó hallgatni Gelniczky Sárát is, amikor arról beszél, hogy ugyan sokszor sok a munkája, mégis igyekszik odafigyelni arra, hogy jó étel kerüljön az asztalra. Nem mindig ideálisak a körülmények a reggelihez – mert épp sietni kell –, vagy éppen valakinek nem annyira tetszik a vacsora. Sára igyekszik rugalmas maradni, odafigyelni a családtagok igényeire, és úgy alakítani az étrendet, hogy az egészségüket szolgálja, mindenki megtalálja a fogára valót és megvalósítható is legyen. Így lesz az étkezés egy családi esemény, mely összeköt – ez volt az érzésem a beszélgetéskor Sárával. Az étkezés mint családi esemény, a vidámság és a meghitt beszélgetések helyszíne egy fontos eleme az étkezésnek – legalább annyira fontos elem az étkezésekkor a jó családi atmoszféra, mint az, hogy mit eszünk. Fogadjátok sok szeretettel a Gelniczky lányok közül most Sárát, a következő hírlevélben pedig a testvérével, Lucával nézhettek meg egy videót.

5 Elem magazin!

Szezonális étrend, irányelvek, alapanyagok hatásai és felhasználása

 

Egészséges életmód szezonálisan

Pin It on Pinterest

Share This