Interjú Krajcsó Nellivel – Lassulás a belső egyensúlyért

2020. december 10. | Interjú

Egy nagyon őszinte és egyben hasznos beszélgetést szeretnék most megosztani Veletek. A decemberi fő témánk az elmélyülés, a lassulás, ami sokszor valahogy nem is megy olyan könnyen az év végéhez közeledve. Pedig a téli időszak és az ünnepekre készülődés lehetne az elcsendesedés, az elmélyülés és lelassulás ideje is.

Krajcsó Nellit a Slow Budapest alapítóját és „frontemberét” arról kérdeztem, hogy nagyvárosi emberként milyen módszerek váltak be a legjobban lassításra, decemberi elcsendesedésre. Nagyon tetszett Nelli életközeli hozzáállása a témához: a beszélgetés során nem ideális, hanem valós élethelyzetekről beszélt. A saját életéből és a környezetéből hozott példákkal mutatta meg, hogy nagyon sokfélék vagyunk, így sokféle módszer és megoldás van a lassulásra és elmélyülésre. Annyira jól esett hallani, ahogy arról beszél, hogy a természetjárás és a kertészkedés ugyan sokaknak segít, de neki például sokszor pont inkább stresszforrás, mert valahogy hiányzik belőle számára az, ami számára a legfontosabb, ami őt leginkább feltölti. A hétköznapi praktikáit és rituáléit is megosztotta, melyek neki személy szerint segítenek abban, hogy időről-időre megálljon, és kapcsolódjon saját magához, az igényeihez, a pillanathoz. Legnagyobb meglepetésemre sokszor visszakérdezett, hogy én hogy csinálom, így az én rituáléimról is szó esett a beszélgetés során.

Kérdeztem a lassabb és nyugisabb karácsonyról és adventről, és egy olyan családi szokásról számolt be, amit rögtön el is tároltam a baráti körnek – nem is értem, hogy nem jutott eddig eszembe…;)  A legjobb az egészben az, hogy nem egy lassú emberről van szó – két elég pörgős ember beszélgetett tehát ezúttal a lassulásrólJ: Nelli Budapest belvárosában lakik, én viszont egy erdő szélén. Nagyon mások vagyunk, mégis sok dologban hasonlóak…. És te hogy lassulsz decemberben?

5 Elem magazin!

Szezonális étrend, irányelvek, alapanyagok hatásai és felhasználása

 

Egészséges életmód szezonálisan

Pin It on Pinterest

Share This