GYERMEKEK EGÉSZSÉGES ÉTRENDJE – beszélgetés Dénes Dórával

2021. május 14. | Interjú

Az egyik kedvenc magyar blogom szerzőjével találkozhattok most. Nagyon szeretem, hogy élhető, mégis izgalmas recepteket oszt meg a weboldalán, és közben arra is figyel, hogy gyerekbarát legyen a recept. Dénes Dóra három gyermek anyukájaként vezeti hétről hétre az edespofa.hu weboldalt, ahol a receptek mellett trükköket, tippeket oszt meg a gyermekek egészséges táplálkozásához, a karatén alatti közös főzésekhez, a cukorról való leszokáshoz – és még sorolhatnám, mert annyi minden érdekes van az oldalán. Mindenképpen érdemes böngészni.

Nagyon sok kérdés tolongott bennem a beszélgetés előtt, és közben még több merült fel – még legalább 3 órán keresztül tudtam volna beszélgetni Dórival mindenféléről. A gyermekek étrendje mellett a gyermekvállalás kérdése is szóba került, és Dóri elmesélte saját történetét az autoimmun betegségével, a Hashimotoval, mely miatt kétségek merültek fel, hogy lehet-e gyermeke. Most három gyermek édesanyjaként már tanácsadással is foglalkozik, és fő szempontja a jó étrend mellett a gyakorlat, a szokások kialakítása, a rendszerek megalkotás, mely az egész család számára lehetővé és élhetővé teszi az egészséges étrendet.

Dóri rendszeresen főz együtt a gyermekeivel, akik imádnak kuktáskodni, és az étkezéseik sokszínűsége miatt megtanulták azt is, hogy mindent érdemes megkóstolni – még akkor is, ha a múltkor nem ízlett. Dóri új kombinációkkal inspirálja a gyermekeit arra, hogy mindent megkóstoljanak. Izgalmas, játékos folyamat lesz így az ismerkedés az alapanyagokkal, melyeket minél természetesebb formában igyekszik a gyermekeivel együtt közösen beszerezni, hogy a gyerekek azt is lássák, hogy honnan származik az, amit megeszünk. A videóban megosztott tippeket a családi étkezési rendszer kialakítására, a szendvicsek kiváltására, a „nem szeretem zöldségek” elbújtatására, a kirándulós uzsonnás dobozokra, illetve a válogatósságról is esett szó. Mind-mind olyan téma, amikről önmagában lehetne órákat beszélgetni.

5 Elem magazin!

Szezonális étrend, irányelvek, alapanyagok hatásai és felhasználása

 

Egészséges életmód szezonálisan

Pin It on Pinterest

Share This