Föld elem – 5 elem elmélet

2020. augusztus 28. | 5 elem

FÖLD ELEM

 

A Föld Elem az 5 Elem rendszerében harmonizáló és stabilitást biztosító szerepet tölt be. Fontos szerepe van a Yin és Yang egyensúlyának fenntartásában, és ezáltal a szervezet működésének harmonizálásában. A yangos minőségű Fa és Tűz Elemeket a yines minőségű Fém és Víz Elemekkel kapcsolja össze, és ezáltal az 5 Elem rendszerében egyfajta tengelyként működik. A stabilitás megteremtése által biztosítja az átmenetet a különböző helyzetek, állapotok, évszakok és minőségek között.

A Föld Elemhez az emésztőrendszer tartozik, mely a befogadott étel feldolgozásával mind anyagi szinten, mind pedig energetikai szinten táplálja a testet, és ezáltal a Qi egyik fontos forrása.

 

KÉP:

stabilitás, közép, kiegyenlítődés, egyensúly

 

„A Föld helye középen van; A Föld az Ég termékeny földje. A Föld az Ég keze és lába. […] A Föld valójában összekapcsolja az 5 Változó Állapotot, és a 4 évszakot. Minden Változó Állapotnak van egy saját feladata. Ha azonban nem támaszkodnának mindannyian a Földre, összeomlanának. Ezért a Föld az 5 Változó Állapot ellenőre és egyesítője.” (Suwen)

5 Elem magazin!

Szezonális étrend, irányelvek, alapanyagok hatásai és felhasználása

 

Egészséges életmód szezonálisan

Pin It on Pinterest

Share This