5 elemes
étrend

Kínai gyógyító táplálkozás, nyugati formában, egyszerűen

ZÖLDSÉGEK TÁROLÁSA ÉS FRISSEN TARTÁSA – nincs többé fonnyadt és elfelejtett zöldség

Tavasszal minden életre kel, ami egyfajta évről-évre megtörténő újjászületés, egy új ciklus kezdete. Ilyenkor minden kicsit felpezsdül, csicseregni kezdenek a madarak, kibújnak az első zöldek a földből, a nap sugarai pedig egyre melegebbek. Az idő ezzel együtt is változékony ilyenkor, és a szél meglepően furfangosan tud behatolni minden résen. Légy te is résen emiatt!

TAVASZI SZÉL VIZET ÁRASZT… – tavaszi szezonális étrend- és életmódtanácsok

Tavasszal minden életre kel, ami egyfajta évről-évre megtörténő újjászületés, egy új ciklus kezdete. Ilyenkor minden kicsit felpezsdül, csicseregni kezdenek a madarak, kibújnak az első zöldek a földből, a nap sugarai pedig egyre melegebbek. Az idő ezzel együtt is változékony ilyenkor, és a szél meglepően furfangosan tud behatolni minden résen. Légy te is résen emiatt!

KRÉMES KUKORICAKÁSA ZÖLDEKKEL ÉS KECSKESAJTTAL – gyors, egyszerű, színes

Ezt a receptet azért szeretjük nagyon, mert bármelyik étkezésre bevetheted: reggelire, ebédre vagy vacsorára egyaránt pazar. Ráadásul gyorsan elkészül, és dobozolhatod is, ha másnap munkahelyi ebédként vinnéd magaddal.

KÍNAI ASZTROLÓGIA 2022 DECEMBER – Felkavaró áradás

Különleges találkozások ideje lehet, a Patkány és a Bivaly vonzzák egymást. Egyszerre keltenek bizalmat egymásban, ugyanakkor meg is mérettetik a bizalmat: hajlamosíthatnak kételyekre, színfalak mögötti kapcsolati zűrökre. Tűz jegyekre van szükség, hogy a Fém megmunkálhatóvá váljon, de a tél közepén ez az erő nem hatásos, így ha nem kezdenek vele valamit, ha nem veszik használatba, a Fém hajlamos berozsdálni.

PÓRÉHAGYMA ÉS KRUMPLI – leves, köret, főétel, reggeli-alap

A hétköznapok jó étrendje sokszor kihívást jelent, pedig egy kis előkészítéssel tápláló és színes ételek készíthetőek a legegyszerűbb alapanyagokból is. Mi a hétköznapok jó étrendjét a mozaikkonyhával oldjuk meg, ami mozgásteret ad az ízlésednek és a kreativitásodnak, de mindeközben irányelveket, recepteket és tudást is biztosít. Így nem maradsz magadra és van egy keretrendszer, amiben könnyen tudsz navigálni.

SALÁTALEVES ÉS SALÁTAFŐZELÉK – 30 perc alatt

A salátaleves és a salátafőzelék furán hangozhat első hallásra, pedig a magyar konyha egyik régi étele, ami nagyanyáink tavaszi és nyári asztalán rendszeresen szerepelt. Nyáron sokszor savanyított tejtermékkel habarják.

TÚRÓTORTA KÖLESBŐL GYÜMÖLCSÖKKEL – a kedvenc sütink

Ezt a sütit egy ukrán túrótorta alapján fejlesztettem ki, és a túró helyett főtt köles kerül bele. Én a kölest főzés előtt 5 napig fermentálni szoktam, és így megsavanyodik, és megfőzve a túró savanykás ízét hozza.

KÍNAI KEL PIKÁNS SZÓSZBAN – 6 összetevőből 20 perc alatt

A kínai kel semleges-frissítő hatású zöldség, mely táplálja a testnedveket, kivezeti a hőséget. A hatása miatt igazán szuper zöldség a nyári időszakban. Ha enyhén csípős szósszal kombinálod, akkor esős, párás időben támogatod a tested, illetve így a Vastagbél működését serkented.

ZÖLD LEVELESEK GYÖMBÉRMÁRTÁSBAN – gyorsan és egyszerűen

Tavasz van, ráadásul most a változékonyabb fajtából. Nem kevés bizonytalansággal az életünkben – tegyük még ezt is hozzá. Ilyenkor különösen érdemes odafigyelni az étrendünkre, ami alapot ad, stabilitást teremt.

GOMBÁS HAJDINÁVAL TÖLTVE: céklalevél, kelkáposzta vagy mángold

Hagyományosan a töltikéket –a magyar konyhához hasonlóan darált hússal töltik meg –, viszont paradicsomszószban párolva főzik készre. Ennek egy vegán változatát készítettem most el nektek hajdinával és gombával töltve.

Pin It on Pinterest

Share This