STRESSZKEZELÉS – pontmasszázzsal

2020. január 10. | uncategorized

Csupán 1-2 perc is nagyon sokat számít, amikor a nyugalom és a saját középpontunk megteremtéséről van szó. Egy olyan világban élünk, amelyben a figyelmünket mindig leköti valami, és saját magunkra már nem jut belőle. Különösen a testünket vagyunk hajlamosak elfelejteni, és nem figyelembe venni a valódi igényeit. Fontos azonban, hogy a hétköznapi tevékenységeink közepette is a figyelmünk egy részét a testünkön tartsuk, mert így sokkal könnyebb megtartani a középpontunkat, és észrevenni, hogy mire is van szükségünk valójában.

Fel kellene állni 2 percre? Innom kellene egy pohár vizet? Elfáradt a szemem? Görbén tartom a hátam? Éhes vagyok? Mozognom kell? Nyújtoznom kell?

AZ ARC MINT REFLEXZÓNA
Az arcon ugyanúgy találhatóak reflexpontok mint a talpon, és masszírozásukkal nagyon hatékonyan oldhatók az arc és az idegrendszer feszültségei. Nagyon jó módszer stresszoldásra, de konkrét problémák kezelésére is bevethető: többek között feszültségek oldására, kezdődő fejfájás elmulasztására, allergia, kötőhártyagyulladás is kezelhető vele. A pontmasszázs - eredeti nevén Dien Cham - egy vietnámi eredetű technika, melyet egy arcakupunktúrás kezelésből fejlesztettek ki, hogy mindenki számára elérhetővé váljon. Ez a technika nem ősi, ugyanis a 20. század második felében alakult ki, viszont olyannyira hatékony, hogy az ázsiaiak körében rendkívül elterjedt és kedvelt. A pontok masszírozása serkenti a keringést az arcon, így felszabadulnak a feszültségek, beindul a keringés, a folyadékok és a Qi mozgása. Hatékonyan kezelhető vele kezdődő fejfájás, gyulladások, bőrproblémák és ödémák. A Dien Cham azonban nemcsak az arcra hat, hanem más reflexmasszázsokhoz hasonlóan - amilyen például a talpmasszázs is - az egész testre.

A következő két videóban egy stresszoldó pontmasszázst mutatok meg: az első videóban a pontok helyét tisztázzuk, a második videóban pedig együtt masszírozzuk a stresszoldó pontokat az arcon.

5 Elem magazin!

Szezonális étrend, irányelvek, alapanyagok hatásai és felhasználása

 

Egészséges életmód szezonálisan

Pin It on Pinterest

Share This