Mandulatej

2015. október 29. | Receptek

A mandulatej fantasztikusan finom, tápláló és könnyű egyszerre, emellett pedig igazán egyszerű elkészíteni. Sokkal olcsóbb, mint a boltban kaphatóak, ráadásul biztosan nincs benne semmilyen tartósító- vagy édesítőszer. A bolti 700-800 Ff helyett kb. 200 Ft-ból elkészíthető.

A mandulatej nem is igazán recept, inkább egy élmény. Beáztatjuk, leturmixoljuk, némi fűszer és már kész is.

Mandulatej

 1 liternyi lesz belőle

  • 8-10 szem mandula
  • 1 liter tiszta víz
  • csipetnyi só
  • fél vanília kikapart magja
  1. Mossuk meg a mandulát, majd áztassuk be legalább 5 órára, de inkább egy éjszakára.
  2. Tegyük egy turmixba a többi hozzávalóval együtt, és egy percig turmixoljuk (működik botmixerrel is).
  3. Szűrjük át egy sűrű szövésű kendőn vagy szűrőn. Nyomkodjuk ki alaposan! Használjuk és élvezzük!
  4. Jól lezárt üvegben tárolva 3-4 napig eláll a hűtőben.

A szűrőn fennakadó manduladarabokat használhatjuk kásákba, süteményekbe, de akár a tejben is hagyhatjuk. Engem például nem zavar…

 

Pin It on Pinterest

Share This