ARCMASSZÁZS KANÁLLAL – búcsú az ödémáktól

2020. január 14. | uncategorized

​Az 5 Elem rendszerében minden Elemhez tartozik két fő szerv, amelyek az adott időszakban különösen érzékenyek a külső hatásokra. Télen, a Víz Elem időszakában ezek a szerveink a Vese és a Húgyhólyag. A derék, a medencetájék, a térdek, az alhas és a lábak olyan testterületek, amelyek a Vesékhez tartoznak, ezért hideg időben rendszerint ezek kezdenek el fázni leghamarabb. Ezek azok a testtájékok, amelyeket leginkább védenünk kell a hideg ellen. Ezen kívül az arcon a szem alatti területet soroljuk még ide, így ha a szemeid alatti beesett, karikásak a szemeid, vagy ödémákat tapasztalsz a szemek alatt, akkor is gyanakodhatsz, hogy a veséid gyengébbek a kelleténél.

VESÉK: A VIZEK URA, AMELY KERINGET

A Vesék és a Húgyhólyag fontos szerepet tölt be a testnedvek keringetésében és a felesleges folyadékok kiválasztásában. Ez az a testi funkció, amelyre a nyugati orvoslás is kiemelt hangsúlyt fektet. Egyrészt táplálkozással, másrészt az italokon keresztül jutnak be azok a folyadékok, amelyek a test számára használható testnedvekké alakulnak. A Vesék funkciója a testnedvek desztillálása, amely által a még használható testnedveket ismét felfelé áramoltatja a testben, illetve a már nem használható folyadékokat kiválasztja a Húgyhólyagon keresztül. Amikor az alsó végtagokban és az arcon ödémák alakulnak ki, ott a testneveket megrekednek, és a keringés nem működik megfelelően.

Megoldásképpen mindenképpen jó, ha többet pihensz, időben lefekszel, rendszeresen – lehetőleg naponta háromszor – meleget eszel, rendszeresen mozogsz valamit (de nem meríted ki magad), és odafigyelsz a határaidra. Fontos, hogy ne vállalj többet, mint amennyit erődből telik, mert ez meríti ki legjobban a veséidet. Nagy kanállal nem jó enni az életet, mert a vesék könnyen kimerülnek, és nem könnyű újra feltölteni őket. Nagyon jót tesz ödémák ellen, ha egy evőkanállal pár perc alatt átmasszírozod az arcod – különösen, ha másnap jelenésed van –, mert csodákat tesz az ödémával a szemeid alatt. Volt nincs… Szóval a nagy kanállal inkább az arcodat masszírozd.

A mai videóban ez a vicces, kanalas masszázst mutatom meg neked, ami egy a sok-sok videó közül, amit a január 17-én induló 8 hetes online videótanfolyamhoz rögzítettünk.

5 Elem magazin!

Szezonális étrend, irányelvek, alapanyagok hatásai és felhasználása

 

Egészséges életmód szezonálisan

Pin It on Pinterest

Share This