Induljon jól a nap!

Csikung (qigong) reggeli gyakorlás

Csikung (qigong) - a légzés és a mozgás összhangja

15 perces reggeli csikung gyakorlás

5 részes videó sorozat

 

Minden reggel 6 órakor megkapod a videó hozzáférési linkjét e-mailben, és akkor gyakorolsz, amikor ráérsz.

1. videó: Teljes test lazítása
2. videó: Feszültség oldás vállban, gerincben
3. videó: Feszültség oldás a csípőben
4. videó: Frissítő önmasszázs
5. videó: Átmosás gyakorlat - feszültségek levezetése

 

A reggel a behangolás ideje, amikor mindenképpen érdemes időt szánnunk arra, hogy kapcsolatba kerüljünk magunkkal valamilyen formában – ha csak pár percre is. A mozgás beindítja a napot, elindítja a keringést, az elcsendesedés pedig ad egy alapot – így van meg a Yin és a Yang egyensúlya. Ha ezt reggel tudatosan megteremtjük, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy jól telik a napunk, vagy legalábbis könnyebben vesszük az íveket, ha valami felbukkan.

 

Egyszerű, feszültséget oldó csikung (qigong) gyakorlatok, amikre pár percet is elég szánni reggelente, de napközben a szünetekben is beiktatható.
 

Gábor

Tinédzserkoromban kezdtem el harcművészetekkel és mozgással foglalkozni: elsőként aikidoval, majd tajcsival és csikunggal. Tizennyolc éves koromban mentem el az első buddhista elvonulásra, és utána folyamatosan kerestem azokat a közösségeket, ahol útmutatást kaphatok az életemre vonatkozóan. Mindig a világ és az ember mozgatórugói érdekeltek leginkább. Számomra a kínai rendszerek – a gyógyászat, a taoizmus és az 5 Elem – nagyon logikus és könnyen használható megoldásokat nyújtanak, mert átfogó, teljes körű analógiarendszert hatja át őket. Ugyanazok az elvek érvényesek az emberre, a jelenségekre, a betegségekre, az érzelmekre, a megoldásokra, így egységben, holisztikusan szemlélhetjük a világot, és benne magunkat.

 

Demeter Gábor

tájcsi (Taiji) és csikung (Qigong) oktató
Demeter Gábor-5 elemes étrend

Együttműködő partnerek és megjelenések

Pin It on Pinterest

Share This